Veelgestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wanneer kan ik mijn maaltijd ophalen?
Binnen 2 tot 5 werkdagen kun jij maaltijd(en) ophalen. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk, dus je zult of een telefoontje ontvangen, een SMS bericht, WhatsApp bericht of lekker ouderwets een e-mailtje. Dit kun je bij je bestelling aangeven.

Je hoort van ons, wanneer jij je maaltijd op kunt komen halen. Persoonlijk contact vinden we belangrijk en zo hoor je snel van ons.

Hoe kan het zo zijn, dat er in één maaltijd met méér ingrediënten minder calorieën zitten?
Dit komt omdat wij onze maaltijden baseren op een gewicht van 400 of 600 gram. Hierbij wordt continue gekeken naar de beste samenstelling voor jou als klant, omtrent macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten).
Hoe weet ik, hoeveel eten ik nodig heb op een dag?
Goede vraag! Dit verschilt natuurlijk per persoon. Je dagelijkse energie behoefte (calorieënbehoefte) wordt bepaald aan de hand van je leeftijd, je lengte, je gewicht en de activiteiten die je dagelijks verricht. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Wil je weten wat jouw energie behoefte is? Neem dan contact op met onze diëtiste.

Dit kan via telefoonnummer +316 14 48 51 13 of via e-mail adres info@maaltijdline.nl

Is invriezen wel gezond?
Wie vandaag door de supermarkt loopt zal een groter aandeel koelverse producten zien dan 10 jaar geleden. Dit komt omdat het koelverse segment in de loop der jaren synoniem is geworden aan gemakkelijk en gezond eten. Maar is dit ook zo?

Veel van deze koelverse producten vereisen specifieke aandacht om ze voldoende houdbaarheid mee te geven. Vaak zijn er veel conserveermiddelen toegevoegd om het gezonde imago te kunnen waarborgen, denk bijv. aan de kleur van het product. Er komt ook vaak heel wat voedseltechnologie bij kijken om een product letterlijk “bij elkaar” te houden. Hierbij kun je denken aan het stabiliseren van deze producten tegen uitzakking, schifting of voedingszuren, en het mogelijk toevoegen van extra zout. Naast het stabiliseren, remt dit ook de microbiologische groei (schimmels). Vries verse producten zijn vaak het ‘ondergeschoven kindje’ in de winkels en helaas ook in de perceptie van menig consument.

Wellicht nodigt het in de winkels niet zo uit om voor vries vers te kiezen, aangezien deze producten vaak achter gesloten deuren, met flink wat condens, verstopt zijn. Als je dit vergelijkt met alle koelverse producten in open koelvakken aan het begin van elke winkel, is het duidelijk waar de focus op ligt in de supermarkt. En dat is jammer.

Vriesverse producten verdienen namelijk nét zo’n bewuste plek in het koopgedrag van de consument als koelverse producten. Om deze balans recht te trekken tussen koelverse producten en vriesverse producten kun je concluderen, dat de twee elkaar goed aanvullen als het gaat om optimale productkwaliteit, houdbaarheid en gemak. Daar waar vriesvers goed samengaat met stevige ingrediënten zoals sperziebonen, garnalen, kip en zalm kan rundvlees met gegrilde courgette en sla beter bewaard blijven voor het koelverse domein.

Wij werken het liefst zonder conserveermiddelen voor onze doelgroep. Onze maaltijden worden mede hierdoor ingevroren aangeleverd.

Ik heb geen magnetron, kan ik het ook anders opwarmen?

Ja zeker, je kunt het anders opwarmen. Het bakje (zonder deksel en zonder sticker) kan in de oven. Ook kun je de maaltijd opwarmen in een koekenpan. Uiteraard zonder verpakking ?

Bezorgen jullie ook maaltijden aan huis?
We streven ernaar om in de toekomst maaltijden thuis te laten bezorgen. Wanneer dat zover is horen je dat natuurlijk snel!